2012. április 5., csütörtök

A gyémántok a lányok legjobb barátai

Egy hazai kutatás felmérte, hogy a magyar lányok mit szeretnének ajándékba kapni. Kiderült, hogy a csokoládénál még a konyhai robotgépnek is jobban örülnek, de leginkább ékszerekre vágynak.


Az NRC piackutató felmérése azt vizsgálta, hogy mivel érdemes meglepniük szívük hölgyét a férfiaknak. Mint kiderült, a nők közül a legtöbben (42%) valamilyen ékszernek örülnének, amit az utazás (34%), a ruha (33%), majd a könyv (27%) követ.

Úgy tűnik, hogy a magyar lányok vigyázni szeretnének alakjukra, mivel a legkevésbé vonzó ajándéknak az édességet (14%) és a vacsorameghívást (18%) jelölték meg, ezeket még a háztartási gépek (21%) és az elektronikai eszközök (23%) is megelőzték. Kozmetikumokra is csupán a nők egyötöde (pontosan 19%-a) vágyik.


„A gyönyörű ékszerekről mindenkinek a nőiesség jut az eszébe, és nagyon fontos, hogy a férfiak az ajándékaikkal is éreztessék a párjukkal, hogy csodálatos nőnek tekintik" – kommentálta a felmérés eredményeit Simon Zsuzsa, a Pandora ékszergyártó magyarországi értékesítési vezetője, aki hozzátette, hogy az egyre népszerűbb összerakható felépítésnek köszönhetően az erősebbik nem képviselőinek már nem is muszáj mélyen a zsebükbe nyúlniuk, amikor ajándékoznak. A Pandora maga is kínál olyan ékszereket, melyeket lényegében darabonként lehet megvásárolni, az úgynevezett charmok (díszek) ugyanis egyesével is felkerülhetnek karkötőkre. A nők évekig gyűjthetik ezeket, az ékszereikkel kifejezhetik saját egyéni stílusukat, és azok egyre több és több személyes emlékre, fontos eseményre és történetre emlékeztetik őket.


A kutatás online adatfelvétellel készült, és a 18–49 éves női lakosságot reprezentálja korcsoport, végzettség és lakóhelytípus jellemzői alapján.

Azért ezeket a karkötőket én is elfogadnám, pedig egyáltalán nem vagyok nagy ékszerfan. Pont tegnap mondtam Krisztinek is, hogy tetszenek tetszenek, de hogy állandóan váltogassam, az valahogy nem az én világom.

3 megjegyzés :

  1. Sajnos kiment az arany a divatbol.annak van volt lesz èrtèke.az ilyen termèkeknek nincs èrtèkunk,ès mèg dràga is!

    VálaszTörlés
  2. Az arany sose megy ki a divatbol,most meg nèzd Meg a gramm-àrát.................!

    VálaszTörlés
  3. Sztem sem ment ki sosem az arany:) Hiszen van fehérarany is :) Szebb mint az ezüst sokkal, igaz drágább is. Nekem fehérarany cuccaim vannak most,a normál sárga aranyokat most nem hordom, de biztos fog majd vmikor újra tetszeni:)

    VálaszTörlés