2013. január 16., szerda

Sminktanfolyam sminkek 1

Na nem én tartok sminktanfolyamot, hanem szépen megmutogatom, miket csináltam eddig. Az első órán még telefonnal sem fényképeztem, most is elfelejtettem gépet vinni, de legközelebb igyekszem okosabb lenni.:)

Egyik barátnőm, és egyben volt szaktársam, Adél volt a modellem. Innen is köszönöm, nagyon türelmes, minden tiszteletem az övé.:D


Eddigi tapasztalataim szerint (két alkalom), minden sminknél megvan, hogy mit gyakorlunk és mi a lényeg. Összemosni a színeket, szimmetria, párhuzamos vonalakat húzni, stb.:) Kép alapján meg kell csinálni a sminket, közben az oktatóm, Ági ellát jobbnál jobb tanácsokkal, megbeszéljük, minek hogy állnánk neki, mit hogyan csinálnánk és mivel. Nagyon élvezem.:) Eddig nem nagyon sminkeltünk teljes arcot, vegyesen csinálunk mindenfélét. Lesz elmélet is, csak győzzek járni munka és minden mellett.:D

Lesznek még ilyen bejegyzések, és megpróbálom nem elfelejteni a fényképezőt!:D

9 megjegyzés :

 1. Nagyon ügyi vagy! :) Szép sminkek lettek...

  VálaszTörlés
 2. az utolsó az valami hűűűűűűűha.:D

  VálaszTörlés
 3. De jók, nagyon tetszenek!

  VálaszTörlés
 4. Hú, nálam is az utolsó vitt mindent :]

  VálaszTörlés
 5. nagyon szépek....de az utolsó a leggyönyörűbb!!!
  http://ladybirdcastle.blogspot.ro/

  VálaszTörlés
 6. 60-as,70-es évek..
  ..A 60-as évek lázadásának fő ereje a zenében volt, ez a rock és a beat korszak kezdete. E zenei világ köré csoportosul aztán minden: az öltözködés, hajviselet divatja, a legkülönbözőbb művészetek (film, színház, fotó...), a társadalom alapvető nézetei, követelései (szexuális forradalom, különböző kisebbségek vagy elnyomott helyzetben levők jogainak követelése, a természeti környezet megóvásának nagy jelentősége, a vietnámi háború befejezése, a kábítószer fogyasztás legalizálásának követelése...).
  Ezek az évek a minimalizmus jegyében teltek.
  Évtizedenként változik az ideális nő ismérvei. Mindig voltak híres nők, akik megtestesítették a kor uralkodó nőeszményét. A nőideálok változásának szeszélyességét mutatja Twiggy színrelépése. Rövid karrierje alatt a manökenek királynőjének számított, milliók fogyókúráztak miatta. Csont és bőr nők lepték el a magazinokat, karikás szemekkel, kórosan alultáplálva. Marilyn Monroe, az 50-es évek szexszimbóluma igazán nőies formáihoz képest drasztikus volt a változás. Minél vékonyabbnak lenni, hirdették a plakátokon az angol Twiggy képei. Ez furcsa jelenség volt, hiszen a nők szabadabbak lettek, „terjeszkedni” kezdtek, azaz aktívabbak lettek a társadalomban, ugyanakkor „összehúzták” magukat, testüket egyre szűkebb határok közé szorították.
  A vonal a mélyítővonal felett Twiggyvel várt ismertté, aki hatalmas, szomorú, kislányos szemeket kreált vele magának.
  A smink jellemzői:
  Ami első pillantásra egy tágranyílt, csodálkozó szemnek látszik, az valójában egy erős tusvonal és 2-3 sor műszempilla közös „munkája".
  A kozmetikai cégek fő profiljává válnak a smink – termékek. A sminket használók két irányzat közül választhatnak, az egyik természetességet adó, a másik sokféle színű a nagyon színes ruhákhoz alkalmazható festékek palettája.
  Legjellemzőbb színek a kék, a lila és a zöld.
  A Hair film ismerői pontosan tudják mi jellemezte a 70-es évekbeli életet.Ebben a filmben minden benne van ,ami az akkori divatot képviselte.
  A hippik mellett a diszkósok és punkok is uralták ezt a korszakot,s nem egy trend bukkant fel,majd tünt el a sűllyesztőben. (forró nadrág, maxi szoknya, nadrágkosztüm, trapéznadrág........)
  Megjelennek a selyem és opál fényű festékek, a szemhéjakra világos színek, kék, lila, zöld kerülnek, újdonság a rózsaszín arcpír, melyet nem túl visszafogottan használnak, és szintén új dolog a szájfény, még csillogóbbá téve a sminket. Estére a dekoltázsra és a karokra csillámzselét tesznek.
  A hetvenes évekre jellemző smink az ún. virágsmink.

  VálaszTörlés