2013. március 4., hétfő

Sminktanfolyam sminkek 10

Na, ma végre nem telefonos képek! Zsófinál mindig van pici fényképező, volt olyan tündér, hogy kölcsön is adta, szóval most nem olyan bénák a képek, bár a kezem picit remegett.:) Ma először nem Ágival voltam. Először csináltunk egy 80-as évekre jellemző szuperszínes sminket, aztán egy 20-as évekre jellemző sötétebb sminket, mondjuk ez nekem kicsit dark-os inkább így napjainkban, de ha utánajártok, tényleg elég hasonlóak voltak.

Először a színes, 80's
Ez a 20's, darkos


(nindaottazsófiaháttérben:D)
És végül egy szolid hazamenősÍgy azért egy fokkal jobb.:) Folyt. köv.

8 megjegyzés :

 1. nagyon tetszik a rózsaszín-citromsárga kombináció :) jól néz ki!

  VálaszTörlés
 2. Nagyon tetszenek, de nekem is az első a kedvencem ezek közül. :)

  VálaszTörlés
 3. Ahhoz képest hogy utálom a sárgát, az első a kedvencem :D

  VálaszTörlés
 4. nagyon jól néz ki az első! és ha végignézem a képeket, tök jó látni a fejlődést! :)

  VálaszTörlés
 5. Azok a 20-as évek.....
  A szabadság szelei.Persze ez Amerikában mindig jobban érződik,mint nálunk.
  Az Art déco stílusirányzat mindenre rányomja bélyegét.
  Hódító útjára indul egy új nőtipust szimbolizáló ,dohányzó, mindenre fittyet hányó nő,akit maga Coco Chanel testesít meg.Ezekben az években rendezik meg az első szépségversenyt,s megalapításra kerül az első modellügynökség.Ennek hatására az addig mélységesen lenézett modellszakma,hirtelen irigyelt szakmává válik.
  A modellek bubi frizurával jelennek meg a kifutón,s hatására minden nő ilyen hajat vágat magának.Ezért sorra nyitnak a fodrászszalonok.
  A smink is elnyerte végre méltó helyét,már nem tekintették a romlottság jelének.
  A hölgyek szedték,s rajzolták szemöldöküket,erős sötétre festették szemhéjukat ,s a fehérre alapozott bőrön jól mutatott a kicsi,rúzsozott cseresznyeszáj.
  Megjelentek az első napvédő krémek,Elizabeth Arden piacra dobta az első arcápoló termékcsaládot,s szinte előírássá vált ,hogy egy jól nevelt hölgy elsajátítsa a púder s a rúzs használatát.

  VálaszTörlés
 6. S a 80-as......
  Az 1980-as évek emberének felfogását "mi a menő"- és "mi a ciki"-listák formálták. A trendek alakítói határozottan kigolyózták az 1970-es évek trapéznadrágjait valamint rendezetlen hajviseletét. A posztmodern popfilozófusok szidtak mindent, ami kicsit is emlékeztetett a hippikre, miközben az átlagemberek Madonnára, Modern Talkingra és Michael Jacksonra táncoltak a hatalmas diszkókban. Otthon apránként rászoktak a szelektív hulladékgyűjtésre, és környezetbarát tisztítószereket kezdtek használni, hogy harcoljanak az elszürkülés ellen.
  A smink színei követni kezdik az évszakokat, a szemhéjak színei a barnától az ibolyaszínig terjednek, színesek a szempillák is. Sötétednek a rúzsok is: skarlátvörös, barna, csokoládé.
  A szemet szemöldökig sminkelik,a soksok színem ma már gagyinak tűnő műanyak kiegészítőhöz. :-))

  VálaszTörlés