2013. július 16., kedd

Levendula-zsálya szappan

Nemrég kaptam ajándékba ezt a nagyon finom illatú szappant. Reggel, munka előtt, szóval egész nap az asztalomon illatozott.:D Én pedig kő keményen megálltam, hogy ne bontsam ki, mielőtt lefényképezem. Kemény a bloggerek élete. Az instagram huszároktól kérdem.. Észrevettétek már, hogy akkor sem nyúltok a kajátokhoz olyan hanyagul, amikor már lefényképeztétek és szabad enni?:D Ez azért valahol elég beteges.:D Bár kezdek róla leszokni (rossebeket...).


Összetevők: pálmaolaj, kókuszolaj, pálmamagolaj, nátrium sója, ricinus olaj, glicerin, isopropil alkohol, cukor, levendula illóolaj és virág, muskotályos zsálya illóolaj

"Levendula-Zsálya Különbözõ vizsgálatok igazolták a levendula virágainak gyógyhatását alvászavarokban, idegességben, nyugtalan hangulatokban. Fürdõvízhez adva keringési zavarokban használják. A zsálya pedig többek között a verejték mirigyekre gyakorol jótékony hatást, emellett hatékony sebgyógyító és vérzés csillapító is." - Zöldbolt.hu

"Különböző vizsgálatok igazolták a levendula virágainak gyógyhatását alvászavarokban, idegességben, nyugtalan hangulatokban. Fürdővízhez adva keringési zavarokban használják. A zsálya pedig többek között a verejték mirigyekre gyakorol jótékony hatást, emellett hatékony sebgyógyító és vérzés csillapító is." - Pannonhalmi FőapátságKellemes illatot áraszt egyébként az egész szobámban.:) Olyan, mintha egy friss fürdőszobába lépnék be vagy nem is tudom.:D Ahogy elolvastam, hogy a levendula nyugtató hatású, egész nap szagolgattam a szappant, amikor mellettem volt, főleg mert nagyon felidegesített aznap a munkám.:D"Pannonhalmi szappan bemutatása A bencés apátságokban ezeréves hagyományra tekint vissza a növények termesztése, melyek közül legjelentősebbek a gyógynövények voltak. Ezek felhasználása alapvetően két formában történt: gyógyászati és kozmetikai célra.
A gyógyászati célú felhasználás mellett a kozmetikai célú felhasználásnak is komoly, több száz éves írásos emlékei lelhetők fel Pannonhalmán, ahol régi receptúrákkal rendelkeznek a szappanokról és különféle krémekről.
E hagyományok alapján került megalkotásra a "Pannonhalmi szappan család". A termékek kialakításakor különös tekintettel voltak arra, hogy hagyományos "kolostor növények" képezzék a pannonhalmi szappanok alapját.
A termék család valamennyi tagja tradicionális receptek alapján, tiszta növényi olajok felhasználásával, tartósítószer nélkül, kézzel készült."Az enyémet én közvetlenül Pannonhalmáról kaptam, de neten is tudtok rendelni pl. itt: Zöldbolt

További fajták:

Rózsa-Jázmin

Rózsaolaj elsődlegesen a kellemes illatáért közkedvelt szer a kozmetikában, de kevesen tudják, hogy külsőleg fájdalom csillapításra használták könnyű sérüléseknél illetve láz esetén pedig hűsítésre.

Méz-Citromfű

A méz — közismeret gyógyhatása mellett — antibakteriális hatású, valamint a szerves savaknak köszönhetően segíti a vágások, horzsolások és égések begyógyulását. Citromfű jótékony hatását pedig igazolták ideges eredetű álmatlanság ellen, nyugtató hatása miatt fürdőolajként használták, de komoly szerepe van a depresszió oldásában.

Levendula-Menta

Különböző vizsgálatok igazolták a levendula virágainak gyógyhatását alvászavarokban, idegességben, nyugtalan hangulatokban. Fürdővízhez adva keringési zavarokban használják. A mentának kitűnő hűsítő és nyugtató hatása van bőrgyulladás, naptól való leégés és allergiás viszketés esetében.

Remélem, hasznos volt ez a bejegyzés, és lesznek köztetek páran, akiknek sikerült felkeltenem az érdeklődését.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése